Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Subvenții pentru stații de încărcare - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Subvenții pentru stații de încărcare

09 March 2020 - 12:58 PM Dezvoltare durabilă

Comisia Europeană a aprobat propunerea Guvernului României de a susține prin ajutor de stat crearea unei rețele de stații de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibride care să acopere întreaga țară. Bugetul prevăzut pentru perioada 2020-2025 este de 53 milioane euro, iar programul se adresează tuturor operatorilor economici care îndeplinesc anumite criterii, de exemplu în ceea ce privește echipamentele care se conectează la priză. Beneficiarii vor fi selectați printr-o procedură de licitație deschisă, iar ajutorul financiar va fi acordat sub formă de subvenții.
Margrethe Vestager, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene și responsabilul pentru politica în domeniul concurenței, a declarat: „România va contribui la lupta împotriva încălzirii globale, în conformitate cu obiectivele Pactului Ecologic European. Această schemă va reduce emisiile nocive produse de mașini și va îmbunătăți sănătatea cetățenilor, fără denaturarea necorespunzătoare a concurenței“.
Pactul Ecologic European lansat în decembrie 2019 stabilește ca obiectiv transformarea Europei în primul continent neutru climatic până în 2050, iar pentru a îndeplini acest obiectiv este necesară o reducere cu 90% a emisiilor de transport până în 2050. Până în 2025 la nivelul Uniunii Europene vor fi amplasate un milion de stații de încărcare electrice pentru 13 milioane de vehicule nepoluante sau puțin poluante.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă