Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Ciocârlia și capra neagră nu vor mai fi vânate - Dezvoltare durabilă | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Dezvoltare durabilă

Ciocârlia și capra neagră nu vor mai fi vânate

09 March 2020 - 12:49 PM Dezvoltare durabilă

179-15_lrMinistrul Mediului, Costel Alexe a declarat că ciocârlia și capra neagră vor fi puse sub protecție. „Am luat decizia de a pune sub protecție două specii emblematice pentru România, pentru care din păcate până acum vânătoarea a fost permisă fără niciun fel de restricție. Este vorba despre ciocârlia și capra neagră. Ciocârlia este o specie simbol național și vânarea acesteia nu reprezintă o activitate tradițională, nu este o practică cinegetică autohtonă. Mai mult, ea se regăsește pe lista IUCN a speciilor amenințate cu dispariția. La rândul său, capra neagră, deși este o specie emblematică pentru Carpați și România, care a avut până în 2007 statutul de monument al naturii, odată cu intrarea în Uniunea Europeană a fost scoasă de sub protecție. În acest sens, vom transmite Guvernului României punctul de vedere al ministerului privind punerea sub protecție a acestor două specii“, a spus Alexe, citat de Agerpres.
Ciocârlia este căutată mai ales de vânătorii italieni. În 2006 specia a fost protejată, dar numai pentru un an. Sub presiunea activiștilor, în 2015 cotele de vânătoare au fost reduse cu 50%. La capra neagră cota de vânătoare în sezonul 2019-2020 era de 609 exemplare.

ecologicAlte articole in rubrica Dezvoltare durabilă