Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Rombat va produce baterii pentru mașini electrice - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

Rombat va produce baterii pentru mașini electrice

09 March 2020 - 01:00 PM Afaceri & Finanţări

În această primăvară compania românească Rombat va începe producția de baterii Li-Ion destinate autovehiculelor electrice. În contextul în care mașinile electrice de oraș folosesc baterii de circa 50 kWh, capacitatea de producție de 100 MWh pe lună a unității care urmează să fie pusă în funcțiune la Cernica va fi suficientă pentru aproximativ 24.000 de mașini electrice pe an.
Potrivit site-ului companiei, directorul general Ioan Repede a declarat că „Rombat va continua să producă baterii plumb acid, dar investește și în baterii Li-Ion. Toate prognozele din industria auto indică o trecere abruptă spre automobilul electric. Bineînțeles, și în 2030 majoritatea parcului auto va fi alcătuită tot din automobile clasice, [...] astfel că bateriile plumb acid au încă piață pentru următorii 20 ani“.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări