Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Domeniile prioritare de investiții din fonduri europene - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

Domeniile prioritare de investiții din fonduri europene

09 April 2019 - 01:10 PM Afaceri & Finanţări

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor EuropeneMinistrul Rovana Plumb a prezentat pe 22 martie a.c. prioritățile de investiții din fonduri europene ale României pentru perioada 2021-2027 în cadrul unei mese rotunde organizate la sediul Reprezentanței Comisiei Europene de la București. România are nevoie de consolidarea infrastructurii de bază în sectoare-cheie precum: cercetare publică și privată, transport, mediu, educație, sănătate și servicii sociale. „Asigurarea infrastructurii de bază este o premisă pentru dezvoltarea Pieței Unice și implementarea regulilor acesteia concomitent cu asigurarea unui nivel ridicat al calității vieții cetățenilor într-un mod echitabil în toată Uniunea“. Ministrul a adăugat că în următoarea perioadă de programare va miza pe investiții în noi modele de business, pe dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii și pe sprijinirea eficienței lor energetice. Dezvoltarea producției de energie din surse regenerabile, combaterea șomajului pe termen lung sau trecerea de la ocupare la pensionare activă vor fi de asemenea între priorități.
În cursul aceleiași zile a avut loc conferința „Semestrul european: Raportul de țară pentru România 2019“, iar ministrul Fondurilor Europene a făcut un bilanț al activității instituției pe care o conduce.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări