Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Mai mulți bani pentru proiecte mari de infrastructură - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

Mai mulți bani pentru proiecte mari de infrastructură

07 January 2019 - 02:42 PM Afaceri & Finanţări

FonduriComisarul european pentru politică regională, Corina Crețu, a aprobat modificarea Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) prin care vor fi alocate mai multe fonduri pentru proiecte de importanță majoră pentru România, precum Magistrala 6 de metrou sau Autostrada Unirii. Rata de finanțare europeană crește de la 75% la 85% pentru proiectele privind dezvoltarea rețelei transeuropene de transport (TEN-T), a celei de metrou și a celor de transport multimodal. Decizia vine și în sprijinul infrastructurii portuare și al operatorilor portuari care vor avea noi oportunități de a dezvolta terminale de marfă, zone de manipulare a containerelor, de logistică sau instalații feroviare majore.
Modificările vizează și actualizarea strategiei de gestionare a deșeurilor prin includerea acțiunilor de închidere a unor depozite de deșeuri industriale neconforme, precum și consolidarea capacității administrative pentru punerea în aplicare a planului național de gestionare a deșeurilor. Decizia Comisiei Europene de modificare a POIM vine ca urmare a unei cereri transmise de România în octombrie 2018. În perioada 2014-2020, România are alocate peste 22 miliarde de euro prin politica de coeziune, din care 9,2 miliarde pentru POIM.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări