Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Finanțare pentru reducerea emisiilor GES - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

Finanțare pentru reducerea emisiilor GES

12 June 2018 - 11:59 AM Afaceri & Finanţări

EmisiiGuvernul a aprobat pe 10 mai a.c. modificarea OUG nr.115/2011 privind stabilirea cadrului instituțional și autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanțelor Publice, de a scoate la licitație certificatele de emisii de gaze cu efect de seră (GES) atribuite României de Uniunea Europeană. Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a devenit gestionarul proceselor de implementare și monitorizare a proiectelor și programelor care urmează a fi finanțate din aceste fonduri.
Au fost reglementate modalitatea de finanțare în domeniile stabilite prin legislația europeană, categoriile de beneficiari și modul de selectare, aprobare și monitorizare a proiectelor prin AFM, instituție aflată sub coordonarea Ministerului Mediului care deține numeroase proiecte de protecția mediului, inclusiv pentru reducerea emisiilor GES.
În maxim 30 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, Ministerul Mediului va elabora lista categoriilor de proiecte prioritare pentru anul 2018. Bugetul disponibil este de peste 1,6 miliarde lei, iar proiectele astfel finanțate vor avea ca rezultat reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, unul dintre obiectivele asumate de România ca stat membru UE.

Irina TomșaAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări