Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Granturi SEE: peste 7 milioane de euro pentru energie regenerabilă în România - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

Granturi SEE: peste 7 milioane de euro pentru energie regenerabilă în România

06 December 2017 - 01:38 PM Afaceri & Finanţări

Cornel Brezuică, președintele Administrației Fondului pentru MediuLa conferința de final a Programului RO 06 Energie Regenerabilă Rondine, finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, Cornel Brezuică, președintele Administrației Fondului pentru Mediu (AFM), a declarat că au fost finanțate șase proiecte de valorificare a surselor regenerabile din România, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei (7,1 milioane de euro). Municipalitatea din Oradea a beneficiat de 3,9 milioane de euro pentru valorificarea energiei geotermale sub formă de agent termic pentru consumatori. Un alt proiect, în valoare de 1,74 milioane de euro, are ca scop valorificarea resurselor de apă geotermală pentru termoficarea Spitalului Clinic de Urgență „Dr. Agrippa Ionescu“ din Balotești, județul Ilfov. De asemenea, proiectul „Sistemul Energetic inteligent în arii protejate“, derulat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ din Iași, a fost finanțat cu 742.800 de euro.

„România rămâne una dintre cele mai atractive piețe din lume pentru energii regenerabile și are șanse de deveni un actor energetic important în regiune. Potențialul micro-hidroenergetic și cel geotermal al țării noastre poate oferi sursele cele mai importante de energie regenerabilă, în conformitate cu cerințele UE. AFM are ca obiectiv principal derularea și finanțarea mai multor categorii de programe în vederea dezvoltării durabile a României, care să contribuie atât la îmbunătățirea infrastructurii de mediu, cât și la reducerea decalajului existent față de alte state membre“, a mai precizat Cornel Brezuică, președintele AFM.

În cadrul programului RO 06 Energie Regenerabilă (Rondine), alocarea financiară s-a realizat în proporție de 85% prin Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2009-2014 și 15% de la AFM.

Ramona BuciuAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări