Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 BEI: Împrumut de 7,5 milioane euro acordat companiei GreenFiber International SA - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

BEI: Împrumut de 7,5 milioane euro acordat companiei GreenFiber International SA

11 November 2017 - 02:35 PM Afaceri & Finanţări

BEI împrumută GreenFiberAniversarea a 25 de ani de activitate în România a Băncii Europene de Investiţii (BEI) a fost marcată, printre altele, de semnarea unui acord de împrumut în valoare de 7,5 milioane euro către GreenFiber International SA pentru finanțarea unui proiect de reciclare și economie circulară. În cei 25 de ani în care a activat în țara noastră, BEI a aprobat finanțări și servicii de consiliere în valoare de peste 13 miliarde de euro pentru România.

Vicepreședintele BEI, Andrew McDowell, și prim-ministrul României, Mihai Tudose, au sărbătorit pe data de 19 octombrie 2017 cea de-a XXV-a aniversare a aprobării primei operațiuni BEI din România și cea de-a zecea aniversare a deschiderii biroului Grupului BEI din București și au discutat despre cooperarea viitoare dintre Grupul BEI și România, potrivit Agerpres.
„Sărbătorim cea de-a XXV-a aniversare a primei noastre operațiuni de creditare din România, precum și faptul că sprijinim proiecte care îmbunătățesc nivelul de trai al cetățenilor din România. În mod similar, întrucât până în prezent în România au existat 145 de proiecte sprijinite direct de către BEI și 73 de operațiuni efectuate de filiala FEI a acesteia, noile tranzacții sunt menite să reducă decalajele în ceea ce privește dezvoltarea regională și să consolideze competitivitatea economică a întreprinderilor românești“, a declarat Andrew McDowell, vicepreședintele BEI.

Cu această ocazie, BEI a acordat un împrumut de 7,5 milioane euro către GreenFiber International SA pentru finanțarea unui proiect de reciclare și economie circulară. Această operațiune este susținută și de către FEIS (Fondului European pentru Investiții Strategice). Proiectul va contribui la crearea a 280 de locuri de muncă cu normă întreagă și va crește cantitatea de deșeuri colectată și prelucrată cu peste 50.000 de tone anual.

Clement Hung, preşedintele Green Group

De asemenea, comisarul pentru politica regională, Corina Crețu, a afirmat că „o economie circulară înseamnă o mină de aur de oportunități, pentru economia noastră, pentru mediul nostru și pentru cetățenii noștri, deoarece acesta este un teren fertil pentru crearea de locuri de muncă. În privința Fondului European pentru Investiții Strategice, planul de investiții lucrează pentru viitorul României. În plus, salut aceste trei noi acorduri pentru IMM-uri în țară, mă bucur să văd că acest program inovator al politicii de coeziune oferă rezultate la fața locului“.
Clement Hung, președintele Green Group, a spus la rândul său că „fondurile BEI vor permite GreenFiber International SA, lider în reciclare în România și cea mai mare întreprindere din domeniul reciclării PET-urilor din Europa, să-și crească activitatea de colectare a materialelor reciclabile și producția de fibre discontinue din poliester. Sunt foarte bucuros că, grație sprijinului din partea BEI, GreenFiber Internațional SA are posibilitatea să ajute România să treacă la o economie circulară și să-și îndeplinească obiectivele naționale în domeniul reciclării.“

În luna septembrie, compania GreenFiber International din Buzău, parte a Green Group, a anunțat că va investi suma de 35 milioane de euro pentru amenajarea, în orașul Urziceni, a unei fabrici de producere a fibrei sintetice din sută la sută PET reciclat.

Este a treia fabrică de acest fel a companiei, după cele de la Buzău și Iași.

Comisia Europeană și Banca Europenă de Investiții estimează că până acum Fondului European pentru Investiții Strategice a sprijinit crearea a 300.000 de locuri de muncă în UE. Până în 2020, cifra ar trebui să ajungă la 700.000.

ecologicAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări