Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Stericycle a inaugurat cel mai mare echipament de sterilizare a deșeurilor medicale periculoase - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

Stericycle a inaugurat cel mai mare echipament de sterilizare a deșeurilor medicale periculoase

11 November 2017 - 02:14 PM Afaceri & Finanţări

InvestiţieStericycle România a inaugurat în septembrie a.c. la punctul de lucru din Jilava un echipament de sterilizare cu tratare prin aer cald a deșeurilor medicale periculoase. Instalația are cea mai mare capacitate de procesare din România și a costat un milion de euro. Pentru 2017, compania are în plan investiții în valoare totală de 1,5 milioane de euro.   Irina Tomșa

Stericycle România, companie activă în domeniul gestionării deșeurilor periculoase (industriale, chimice, medicale, veterinare) a finalizat o investiție de un milion de euro într-un echipament de ultimă generație pentru sterilizarea deșeurilor medicale periculoase, la punctul de lucru din Jilava. Noua instalație de tratare prin aer cald are cea mai mare capacitate de procesare din România la ora actuală (2 tone/oră). Performanțele echipamentului vor permite eficientizarea activității companiei și asigurarea unui răspuns mai prompt la nevoile sistemului de sănătate din București și zonele limitrofe.

Stericycle este prezentă în principalele regiuni ale țării și dispune de ambele tehnologii de procesare agreate la nivel european pentru neutralizarea și eliminarea în siguranță a deșeurilor periculoase: incinerare ecologică și sterilizare.

„La punctul de lucru din Jilava există deja o linie HDU (Heat Disinfection Unit) care folosește tehnologia ecologică de sterilizare cu aer cald (...) utilizată cu succes de peste 20 ani în Statele Unite ale Americii, Anglia și Irlanda, preluată în majoritatea țărilor UE și apreciată de organizațiile mondiale pentru protecția mediului înconjurător ca fiind una dintre cele mai ecologice soluții existente pe piață. Noul echipament Challenger duce mai departe avantajele acestei tehnologii, prezentând o serie de avantaje față de echipamentul deja existent, cum ar fi: un tocător ultraperformant (poate toca inclusiv instrumente medicale metalice), încărcare și descărcare continue și automatizare completă“, a explicat Cosmin Mănăilă, director reglementări Stericycle România.

StericycleDeșeurile medicale periculoase și tehnologia sterilizării

Conform estimărilor Institutului Național de Sănătate Publică, la nivelul anului 2015 unitățile spitalicești au generat o cantitate de aproape 20.000 tone/an deșeuri medicale, reprezentând aproximativ 3% din totalul deșeurilor periculoase din România.

Sterilizarea este una dintre tehnologiile alternative incinerării, recomandată și utilizată la nivel mondial ca soluție pentru tratarea deșeurilor medicale infecțioase rezultate în urma activității unităților sanitare.

Neutralizarea prin sterilizare termică folosește căldura umedă sau uscată pentru decontaminarea deșeurilor medicale periculoase, proces care se realizează fără modificări chimice și fizice și, implicit, fără eliminare de noxe poluante în aer, apă sau sol. Potențialul microbiologic este îndepărtat prin expunerea microorganismelor la o temperatură de până la 134°C, temperatură demonstrată științific că poate omorî 99,9% din virusurile și bacteriile cunoscute în prezent ca având un impact major asupra sănătății oamenilor și animalelor sau mediului înconjurător. Rezultatul sterilizării este un deșeu inert, care poate fi depozitat pe deponee sau valorificat energetic.

Stericycle mai are în plan şi alte investiții pentru 2017

Valoarea totală a investițiilor companiei pentru 2017 va fi de 1,5 milioane euro și, în plus față de noul echipament, vizează măsuri de protecție a mediului (menținerea echipamentelor de procesare și monitorizare la un nivel de impact minim asupra mediului și plantarea de copaci pe perimetrul punctului de lucru de la Chiajna), înnoirea parcului auto și infrastructură.
„După o perioadă în care ne-am concentrat pe asigurarea serviciilor de gestionare integrată a deșeurilor periculoase la nivel național, Stericycle România intră într-o nouă etapă de dezvoltare ce vizează în primul rând eficientizarea proceselor operaționale și abordarea unor noi fluxuri de deșeuri periculoase. Vom continua să investim în echipamente, tehnologie modernă și în specializarea și dezvoltarea celor peste 200 de angajați. Ne propunem de asemenea să ne extindem gama de servicii, în special în zona de deșeuri industriale și veterinare, care prezintă potențial real în contextul creșterii celor două sectoare ale economiei“, a declarat Mihai Matei, director general Stericycle România.

Mihai Matei, director general Stericycle România

Despre Stericycle România

În 2016, Stericycle România a procesat 10.700 tone de deșeuri periculoase și nepericuloase. Compania asigură servicii de gestionare a deșeurilor periculoase și consultanță pentru peste 10.000 de clienți la nivel național, printre care: companii din industria chimică și petrochimică, supermarketuri, farmacii, distribuitori farmaceutici, laboratoare de analize, spitale, cabinete medicale, producători de medicamente ș.a. Stericycle asigură și consultanță legislativă, astfel încât activitatea clienților săi să fie în deplină conformitate cu prevederile legale din domeniu.
Compania are investiții de peste 30 milioane de euro în stații proprii de incinerare și sterilizare a deșeurilor medicale, o flotă de transport autorizat și peste 200 de angajați.Alte articole in rubrica Afaceri & Finanţări