Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Green Group a lansat un sistem ultramodern de colectare selectivă a deșeurilor în Florești - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

Green Group a lansat un sistem ultramodern de colectare selectivă a deșeurilor în Florești

06 July 2017 - 09:32 AM Afaceri & Finanţări

Investiţie la FloreştiPrimăria Florești, în parteneriat cu Green Group, grupul Carrefour, compania Grădinariu și Institutul Verde a lansat pe 20 iunie 2017 cel mai modern sistem de colectare selectivă a deșeurilor, numit SIGUREC PUBLIC.

Echipamentul SIGUREC PUBLIC poate prelua trei tipuri de deșeuri (PET, sticlă, aluminiu) și include un software inteligent, care furnizează informații precise, în timp real, despre tipul și cantitatea de deșeuri colectate de la consumatori.

A fost inaugurat totodată și automatul pentru colectarea deșeurilor de ambalaje destinat magazinelor, Sigurec IN, care preia recipiente PET și doze de aluminiu.

La ambele stații, SIGUREC PUBLIC și SIGUREC IN, locuitorii care aduc pentru reciclare deșeuri de ambalaje primesc în schimb vouchere pentru cumpărături în magazinele Grupului Carrefour din Florești.

Comuna Florești are acum cea mai completă infrastructură de colectare a deșeurilor reciclabile, dispunând de cinci soluții SIGUREC: SIGUREC Prime (peste 10 tipuri de deșeuri acceptate), SIGUREC CITY (deșeuri de ambalaje și deșeuri de echipamente electrice și electronice), sacii SIGUREC (serviciu gratuit de colectare de la domiciliu pentru deșeurile reciclabile, cu saci speciali pentru sortarea pe categorii), SIGUREC PUBLIC (3 tipuri de deșeuri acceptate) și SIGUREC IN (2 tipuri de deșeuri).

Evenimentul face parte din proiectul „ÎnFlorești reciclând“, demarat în februarie 2016 prin semnarea unui acord între Primăria Comunei Florești și reprezentanți ai industriilor de colectare și reciclare a deșeurilor. Obiectivul acordului este atingerea țintelor obligatorii de valorificare a cantităților de deșeuri generate în proporție de 50% cu doi ani mai devreme față de termenul asumat național, adică în 2018 față de 2020.

ecologicAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări