Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Finanţare nerambursabilă pentru tehnologii verzi - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

Finanţare nerambursabilă pentru tehnologii verzi

16 January 2017 - 02:30 PM Afaceri & Finanţări

Guvernul a aprobat, printr-un memorandum, Programul Pilot Start Up Mediu Eco Business, informează un comunicat al Executivului.

Obiectivul Programului îl reprezintă finanțarea nerambursabilă a tehnologiilor de obținere a materialelor și/sau produselor cu impact redus asupra mediului prin utilizarea de materii prime naturale și/sau materii prime reciclate, în scopul introducerii acestora în diferite sectoare ale economiei verzi.

Potrivit Guvernului, schema de minimis se adresează operatorilor economici, întreprinderi unice, cu excepția celor care își desfășoară activitatea în sectoarele pescuitului și acvaculturii, în producția primară a produselor agricole, în prelucrarea și comercializarea produselor agricole, desfășoară activități legate de export către state terțe sau către state membre sau desfășoară activități care favorizează utilizarea produselor naționale în detrimentul celor importate.

Cuantumul finanțării va fi egal cu cheltuielile eligibile ale proiectului, fără a se putea depăși, la data semnării contractului de finanțare nerambursabilă, echivalentul în lei al nivelului maxim al ajutorului de minimis de 200.000 euro.

Valoarea totală estimată a ajutorului de minimis, care va fi acordată în cadrul schemei, este de 288,45 milioane lei, în perioada 2016-2020, iar schema de minimis își încetează valabilitatea la 31 decembrie 2020.

AgerpresAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări