Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Privește Partea Pozitivă - maraton de colectare a bateriilor uzate - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Reciclare & Recuperare

Privește Partea Pozitivă - maraton de colectare a bateriilor uzate

10 December 2016 - 02:50 PM Reciclare & Recuperare

Punct de colectareAsociaţia Sistemul Naţional de Reciclare a Bateriilor (SNRB) derulează în perioada 15 octombrie 2016 - 31 martie 2017 cea de-a doua ediţie a campaniei „Priveşte partea pozitivă“. Proiectul, constând în numeroase premii pentru participanţi, se desfăşoară în magazinele partenere la nivel naţional şi îşi propune să încurajeze publicul să predea bateriile uzate spre reciclare în punctele de colectare amenajate în magazine.

Participanții la program primesc 4 baterii noi, două tip R3 (AAA) și două tip R6 (AA) pentru fiecare 20 de baterii uzate predate în plicurile speciale de colectare disponibile în magazinele din rețeaua națională de colectare dezvoltată de SNRB. De asemenea, pe parcursul campaniei, toți cei care știu să răspundă la întrebări legate de colectarea selectivă pot primi instant premii constând în ghiozdane, acumulatori externi sau cutii pentru colectarea bateriilor uzate la domiciliu.

Punct de colectarePână în prezent, peste 300 de participanți au fost premiați în cadrul evenimentelor de activare are au avut loc în Brăila, Galați, Slobozia, Tulcea, Deva, Petroșani, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Cluj-Napoca, Alba Iulia, București, Constanța, Mangalia și Ploiești, iar activitățile vor continua în toată țara. În plus, la finalul campaniei, SNRB va organiza o tombolă pentru marele premiu, constând într-o vacanță pentru două persoane într-o destinație eco, pentru „reîncărcarea bateriilor“.

Campania se desfășoară în prezent în peste 250 de magazine din țară. Lista completă a punctelor participante la campanie, calendarul de evenimente speciale de colectare, precum și regulamentul complet sunt disponibile pe pagina oficială a campaniei www.colecteazabaterii.ro și pe www.facebook.com/colecteazabaterii.ro. De asemenea, harta interactivă a tuturor punctelor de colectare de baterii uzate și deșeuri electronice este disponibilă pe www.undereciclam.ro şi ca aplicație pentru terminale în AppStore (https://itunes.apple.com/app/id1094697325) și GooglePlay (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.kappsule.apps).

Din totalitatea deșeurilor municipale generate, deșeurile de baterii sunt cele mai nocive pentru sănătatea oamenilor și pentru mediul înconjurător. Gradul de periculozitate al bateriilor uzate rezidă tocmai în componența chimică a acestora, respectiv conținutul de metale grele precum mercur, plumb, nichel, cadmiu, litiu.

Bateriile suferă un proces de oxidare prin care metalele grele sunt eliberate în sol, pătrunzând în pânza freatică și într-un final în apa potabilă. La nivelul organismului uman, metalele grele provoacă afecțiuni grave ale sistemului nervos, respirator, pierderi de memorie, boli de inimă, cancer și alte disfuncționalități critice. Pericolul este cu atât mai mare cu cât efectele produse de gestionarea necorespunzătoare a acestui tip de deșeuri au acțiune imediată.

În cadrul unui sondaj de opinie realizat în iulie 2016 de Asociația Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor, 60% dintre respondenți au declarat că reciclează bateriile și acumulatorii uzați pentru a câștiga premii, iar o treime dintre cei chestionați consideră că punctele de colectare pentru acest tip de deșeuri au o vizibilitate redusă în magazine. În contextul actual al creșterii țintelor naționale de colectare la 45% din cantitatea pusă pe piață, derularea de campanii de informare, conștientizare și stimulare a colectării selective cu rol de educare și impulsionare a unui comportament responsabil al populației care nu este dispusă să renunțe la bateriile uzate în lipsa unei recompense, este un demers absolut necesar.  ecologic



Alte articole in rubrica Reciclare & Recuperare