Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 1,1 milioane de euro co-finanţare norvergiană pentru GreenWEEE International SA - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

1,1 milioane de euro co-finanţare norvergiană pentru GreenWEEE International SA

09 July 2016 - 12:16 PM Afaceri & Finanţări

Parc autoCo-finanțare norvegiană de 1,1 milioane de euro pentru dezvoltarea infrastructurii de colectare SIGUREC pentru deșeurile de echipamente electrice și electronice și a deșeurilor de sticlă, un proiect al GreenWEEE International SA.

Guvernul norvegian, prin Granturile Norvegiene, a co-finanțat cu 1,1 milioane de euro un proiect de colectare a deșeurilor reciclabile implementat de compania GreenWEEE International SA, a cărui valoare totală se ridică la 2,6 milioane de euro. Parte din grupul de reciclare Green Group, compania este una din cele mai moderne fabrici de reciclare a deșeurilor electrice și electronice (DEEE) din Europa și singura din România care deține certificarea WEEELABEX pentru standarde de tratare pe trei fluxuri de reciclare.

Proiectul de finanțare este administrat de către Innovation Norway, cel mai important instrument al Guvernului Norvegian privind dezvoltarea întreprinderilor și a industriei norvegiene.

În cadrul proiectului au fost achiziționate 32 de camioane pentru colectarea deșeurilor reciclabile (pentru DEEE și sticlă), 430 de containere abroll pentru depozitare și transportul deșeurilor electrice și electronice, 2 încărcătoare frontale Wolla (pentru sticlă) și 900 de containere pentru colectarea selectivă a sticlei (din metal și din plastic).

Proiectul va fi implementat în România cu scopul de a îmbunătăți infrastructura de colectare SIGUREC și de a dezvolta infrastructura de preluare a deșeurilor de sticlă și electrice și electronice de la diverse categorii de generatori: locații HORECA, clienți industriali, retaileri, societăți comerciale, clădiri de birouri cât și de la populație. În plus, pentru gestionarea proiectului vor fi generate minim 70 de locuri de muncă noi.

La GreenWEEE

„Scopul nostru este să îmbunătățim sistemul de management al deșeurilor prin implementarea unei infrastructuri moderne, pentru că pe măsură ce economia crește, tot mai multe deșeuri vor fi generate, iar serviciile de gestionare a acestora trebuie să fie cât mai eficiente și transparente. Venim în ajutorul generatorilor de deșeuri și, în același timp, susținem fabricile de reciclare din România, care dispun de capacități de producție, însă nu au suficientă materie primă“, a declarat Marius Costache, director executiv GreenWEEE International.

Prin finanțarea obținută se continuă extinderea proiectelor de colectare SIGUREC la nivel naţional, toate materialele colectate prin SIGUREC fiind transportate în fabricile de reciclare din țară, partenere în proiect, precum: Greentech, Romcarbon, Greenweee International, Greenlamp Reciclare, Greenglass Recycling, Ecopaper, Vrancart, Can-Pack România.

La GreenWEEE

SIGUREC, de la expresia sigur reciclat, este un proiect Green Group care s-a dezvoltat în etape, începând din 2012 cu amplasarea unui aparat automatizat în incinta Ministerului Mediului, odată cu semnarea unui Acord Voluntar între minister, reciclatori și retaileri, și ajungând în prezent la un număr de 161 puncte fixe și mobile de colectare în 36 de județe din România.

Despre programul de finanțare

Programul „Inovare Verde în Industria din România“ face parte din schema de finanțare oferită de Norvegia prin Granturile Norvegiene care vizează creșterea competitivității companiilor ce activează în industria verde, ecologizarea industriilor existente și dezvoltarea spiritului antreprenorial verde prin inovație.

Mai multe informații despre program pot fi găsite pe site‐ul dedicat programului: www.norwaygrants‐greeninnovation.no și pe www.smartrecycling.ro.

Despre Greenweee International

GreenWEEE Internaţional este cea mai mare fabrică integrată de tratare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) din România și una din cele mai moderne din Europa.
Compania face parte din Green Group - cel mai mare parc de reciclare din România care are în prezent o capacitate de procesare de 50.000 tone/an și oferă servicii de colectare, tratare și reciclare a tuturor celor zece categorii de DEEE menționate în legislație.

Este singura fabrică de reciclare din România și una din puținele din Europa ce deține certificarea WEEELABEX, care stabilește un set de standarde și monitorizează atent circuitul de gestionare al deșeurilor, de la colectare, sortare, transport, pregătire pentru reutilizare, tratare, procesare și eliminare în condiții de siguranță a materialelor rezultate. Mai multe detalii pe www.greenweee.ro.

ecologicAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări