Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Holcim România lansează trei produse inovatoare în gama de betoane EX3 - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

Holcim România lansează trei produse inovatoare în gama de betoane EX3

05 May 2016 - 06:03 PM Afaceri & Finanţări

Fabrica Holcim CâmpulungHolcim România, membră a grupului LafargeHolcim, unul dintre cei mai importanţi producători de ciment, betoane şi agregate, oferă constructorilor din România trei noi tipuri de betoane speciale, în gama EX3.

Noile produse vin în întâmpinarea nevoilor tot mai specifice ale proiectelor de construcții din România, în special cele de mare anvergură, în care betoanele uzuale nu mai pot răspunde cerințelor speciale. Astfel, gama de betoane speciale EX3 pune la dispoziție începând cu luna aprilie 2016:

• Betonul autocompactant pentru elemente orizontale - beton special pentru elemente orizontale (fundații, planșee, pardoseli), capabil să curgă sub propria greutate, umplând complet cofrajul și asigurând o compactare corespunzătoare, fără vibrare.
• Betonul de înaltă performanță - beton dezvoltat pentru proiecte care trebuie să răspundă unor combinații complexe de criterii de performanță și de uniformitate, cum ar fi poduri, viaducte, tunele, construcții civile sau industriale de mare înălțime sau construcții cu solicitări ori cerințe deosebite, lucrări hidrotehnice în medii agresive, construcții nucleare, construcții cu nevoi de rezistență la atac chimic sau construcții agricole.
• Betonul cu agregate expuse - soluție decorativă și durabilă, de amenajare a spațiilor exterioare, atât elemente orizontale, cât și verticale - drumuri și căi de acces, esplanade, terase, scări etc.

Holcim

„Vrem să inovăm în permanență, iar noile betoane speciale reprezintă răspunsul nostru la cerințele tot mai complexe ale arhitecților, proiectanților și constructorilor din România. Se construiește mai repede, mai înalt, în termene mai scurte, indiferent de sezon, zi sau noapte și cu provocări care, în urmă cu 5 sau 10 ani, puteau părea imposibile. Holcim România oferă, prin aceste betoane, nu numai soluțiile la provocările de azi, dar o face și pentru proiectele de mâine ale partenerilor noștri. Soluțiile sunt dezvoltate cu accent continuu asupra sănătății și siguranței în tot ceea ce facem, pentru a putea oferi clienților noștri garanția succesului deplin“, a declarat Sofiane Benmaghnia, director general al Holcim România.

Noile betoane speciale au fost concepute în cadrul Centrului Tehnic al Holcim. Aici, experții Holcim România se ocupă de cercetarea în domeniu, ca parte esențială a diversificării portofoliului de produse. De asemenea, capacitatea Holcim România de inovare este îmbunătățită acum, după fuziune, cu cunoștințe și resurse pentru a servi mai bine nevoile clienților noștri, având acces la Centrul de Cercetare și Dezvoltare LafargeHolcim din Lyon, cel mai important centru de cercetare în domeniul materialelor de construcții din lume, o piatră de temelie în inovare.

„Dezvoltarea în România, în ultimii ani, a multor proiecte de mare anvergură în construcții a impus multiple cerințe speciale. Astfel, am dezvoltat produse cu proprietăți specifice, adaptate complexității proiectelor. În prezent, suntem capabili să oferim, prin diversitatea gamei noastre și a expertizei cercetătorilor noștri, produse personalizate care să răspundă provocărilor actuale și viitoare din construcții“, a declarat Anca Alexandru, director Betoane și Agregate, divizie a Holcim România.

Holcim România

Gama de betoane speciale EX3 cuprinde toate betoanele speciale dezvoltate de Holcim România și este împărțită în trei categorii:

• EX3 Performance - betoane speciale performante (beton autocompactant, inclusiv cel orizontal, beton de înaltă performanță, beton drenant etc.);
• EX3 Estetica - betoane speciale decorative (betoane amprentate, colorate, șlefuite), inclusiv betonul cu agregate expuse;
• EX3 Concept - betoane speciale concepute la cerere.

Divizia de betoane Holcim este prezentă în România de 15 ani, având 13 stații ecologice de betoane, dispuse pe tot teritoriul României. Pe parcursul celor 15 ani s-au livrat câteva milioane de metri cubi de beton, cu care s-au realizat peste 30.000 de diverse proiecte: infrastructură, proiecte rezidențiale, clădiri de birouri, centre comerciale, clădiri civile. De la înființarea diviziei până în prezent s-au creat peste 1.850 rețete speciale pentru a întâmpina nevoile clienților Holcim, astfel că anual sunt livrate peste 100 de tipuri de beton.

Despre Holcim România

Holcim (România) SA deţine 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleșd, o staţie de măcinare și un terminal de ciment la Turda, 13 staţii ecologice de betoane, 3 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi patru terminale de ciment. Holcim (România) SA are aproximativ 800 de angajați. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi website-ul companiei la www.holcim.ro şi pagina oficială de Facebook: facebook.com/holcimromania.

Holcim România este membră a grupului LafargeHolcim, care s-a născut în urma fuziunii dintre Lafarge și Holcim în 2015. Având peste 180 de ani de experiență combinată, grupul rezultat în urma fuziunii își propune să intre într-o nouă eră de tehnologii și inovații de vârf în industria materialelor de construcții, pentru a face față provocărilor secolului XXI.

­­­­ ecologicAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări