Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Câinii latră, ursul trece - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

Câinii latră, ursul trece

10 December 2015 - 05:06 PM Afaceri & Finanţări

Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer a anunţat, în data de 27 octombrie 2015, că deschide o nouă fabrică de cherestea la Reci în judeţul Covasna, după o investiţie de 150 de milioane de euro. Fabrica are în prezent peste 300 de angajaţi, dar numărul acestora va ajunge la 650 de salariaţi dacă noua unitate va funcţiona la capacitate maximă. De asemenea, compania estimează că alte peste 2000 de locuri de muncă vor fi generate în industrii conexe, datorită colaborării cu alte firme. Noua fabrică, a cărei construcţie a început în luna decembrie a anului 2013, are o suprafaţă de 70 de hectare şi o capacitate de debitare anuală de 800.000 metri cubi lemn rotund, provenit exclusiv din păduri din România şi din alte ţări precum Polonia, Ungaria, Austria, Croaţia şi Slovenia.

Proiectul de la Reci este a treia fabrică de cherestea a companiei Holzindustrie Schweighofer în România, după cele de la Sebeş şi Rădăuţi, compania operând în România o fabrică de pano-uri încleiate din lemn masiv la Siret şi una de panel la Comăneşti.

AgerpresAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări