Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Depozit de deşeuri sau spaţii de agrement? - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

Depozit de deşeuri sau spaţii de agrement?

15 October 2015 - 11:08 AM Afaceri & Finanţări

Depozit ecologicToate regiunile urbane au nevoie de zone special amenajate pentru gestiunea deşeurilor, pentru recreere şi pentru multe alte activităţi importante de care un cetăţean are tot dreptul să beneficieze. Dar ce se întâmplă atunci când în aceeaşi zonă avem şi depozitul de deşeuri, dar şi parcul de distracţii, iar aceasta este o imagine nu tocmai de invidiat, ci din contră este o situaţie care a revoltat foarte multe persoane din Craiova. În anii 2000, administrația locală din Craiova a aprobat construirea unui depozit de gunoi în cartierul Mofleni, iar între timp în apropierea depozitului, autoritățile au investit în reamenajarea Parcul Tineretului (8 milioane de euro) și vor finaliza în curând un Water Park (20 de milioane de euro), un modern complex acvatic cu bazin olimpic pentru înot și fotbal pe plajă.

Depozitul a fost proiectat să înghită şase milioane de metri cubi de deșeuri. În cei 10 ani de funcționare, aici au fost deja depozitați aproximativ 800.000 de metri cubi de gunoaie. Din cauză că era singura groapă de gunoi autorizată, autoritățile s-au gândit s-o includă în Master Planul de Deșeuri al județului, în care se investesc peste 54 de milioane de euro de la UE. Prin acest proiect, gunoaiele din tot județul vor fi aduse la Craiova.

Eco Sud, firma care exploatează depozitul, a instalat o faclă pentru arderea biogazului rezultat din fermentarea deșeurilor biodegradabile, care va fi funcțio-nală până la sfârșitul anului 2015, iar această măsură se pare că va diminua mirosul de gunoi.

ecologicAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări