Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 „Noi dăm viață oricărei instalații și oricărui proces tehnologic“ - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

„Noi dăm viață oricărei instalații și oricărui proces tehnologic“

02 July 2015 - 10:16 AM Afaceri & Finanţări

Valentin Andronache, director general SYSCOMPornind de la regula că pentru gestionarea oricăror resurse, umane, energetice sau tehnologice este necesar un management eficient, iar pentru progres este necesar un management performant, au apărut și la noi firme românești specializate în sisteme de automatizare, monitorizare și control, firme care pot concura de la egal la egal, pe orice piață, cu orice alte firme din domeniu. Una dintre acestea este firma SYSCOM, o societate fondată de Valentin Andronache, un tânăr de 34 de ani.

ecologic: Vă rog să ne dați câteva date despre firma SYSCOM. Cum ați defini în câteva cuvinte activitatea societății ?

Valentin Andronache, director general SYS-COM: Metaforic vorbind, noi suntem cei care dau viață oricărei instalații și oricărui proces tehnologic.

Firma SYSCOM Water Technology activează ca şi integrator de sistem în domeniul automatizări şi SCADA (Monitorizare, Control şi Achiziţii de Date (Supervisory Control And Data Acquisition).

Noi automatizăm procesul tehnologic şi prezentăm informaţiile într-o manieră accesibilă utilizatorului şi operatorului. Lucrăm preponderent în domeniul apei, la staţii de tratare, fronturi de captare, staţii de epurare a apei uzate, de la preluarea din natură a apei, la stocarea, pomparea şi distribuirea ei spre consumator și apoi la preluarea apei uzate prin intermediul reţelelor de canalizare, la epurarea şi punerea ei înapoi în circuit.

AutomatizăriFirma SYSCOM s-a înființat în august 2012 și de atunci până acum pot spune că am avut o evoluție spectaculoasă în sensul că în prezent avem 120 de angajați, gestionăm 16 contracte și avem o cifră de afaceri de aproximativ 6 milioane de euro.

Cu ajutorul sistemelor de achiziții de date noi preluăm informații din procesul tehnologic și în baza algoritmului implementat în microprocesoarele sistemelor de automatizare transmitem comenzi către elementele de execuție din proces.

Practic, cu ajutorul unui sistem de automatizare, instalațiile pot funcționa singure, în mod automat, fără intervenția factorului uman. Sistemul SCADA permite monitorizarea procesului tehnologic de la distanță, asistat de calculator.

Tehnologia IT&C a zilelor noastre face posibil accesul extrem de facil la date, care sunt acum accesibile în timp real, chiar și pe telefonul mobil.

Noi, ca şi integrator de sistem, utilizăm o serie întreagă de echipamente produse de diverşi producători din întreaga lume, echipamente de măsură, echipamente de automatizare, echipamente pentru acționări electrice. Cu aceste echipamente realizăm ansamble funcționale.

Avem în proprietate un spațiu de 5000 de metri pătrați în zona fostelor uzine Faur, unde avem birourile, spațiile de depozitare și o linie de producție pentru tablouri de automatizare.

ecologic: Unde aveți lucrări și cum s-a dezvoltat activitatea societății?

Valentin Andronache, director general SYS-COM: Proiecte avem în toată țara, în Baia Mare, Piatra Neamț, Târgu Neamț, Focșani, Buzău, Constanța, Vâlcea și în alte locuri.

Dar avem și numeroase lucrări finalizate în întreaga țară. Aș menționa automatizarea fântânilor de pe faleza Dunării de la Brăila, dar și o lucrare care se află acum în curs de finalizare, automatizarea stației de epurare de la Râmnicu Vâlcea.

Am finalizat tot ce înseamnă automatizările aferente rețelelor de apă și canalizare din Râmnicu Sărat, din Țăndărei, am finalizat execuția stațiilor de pompare din județul Brașov, din localitățile învecinate orașului Brașov. Au fost unele din contractele unde SYSCOM a fost antrepenor general și a avut contract direct cu regia de apă. În rest, în majoritatea contractelor suntem subcontractant de specialitate pentru diverse firme de construcții. Satisfacția noastră este aceea că lucrăm cu aproape toate firmele din țară, sau cu diverși antrepenori generali din țară sau din afară și pot să spun că avem cu ei colaborări permanente, nu punctuale.

La început, activitatea noastră s-a concentrat în zona de automatizare și SCADA, ulterior am venit în completare și cu proiectarea și execuția părții de instalații electrice de joasă și medie tensiune și în prezent asigurăm și partea de instalații mecanice. Avem capacitatea să livrăm angrenajele de pompare, instalația mecanică, instalația electrică, automatizări, toate integrate într-un sistem SCADA, astfel încât utilizatorul să aibă acces la ele de la distanță. Practic, acum pompa poate fi comandată din birou, nu trebuie ca omul să se deplaseze la instalație să acționeze elemente de execuție. Din birou, apăsând pe un buton virtual pornește sau oprește pompa, în funcție de anumiți parametri.

Automatizări

Sistemele pe care noi le furnizăm aduc un avantaj substanțial prin economia de energie și aduc o siguranță sporită în utilizarea instalației pentru că operatorul știe acum exact când apare o avarie sau o altă problemă, știe când trebuie intervenit, parametri sunt înregistrați în mod automat și nu există dubii cu privire la istoricul lor. În trecut, la instalațiile vechi de tratare a apei acești parametri, presiunea, debitul etc erau trecuți în registre de către operatorul care supraveghea instalațiile. Acum prin sistemul de automatizare se elimină eroarea datorată factorului uman.

Spre deosebire de alte firme, în special față de cele care sunt desprinse din institute de cercetare, noi încercăm să avem reacții rapide astfel încât să răspundem solicitărilor clienților.

ecologic: Ce pregătire aveți și care sunt principiile pe baza cărora vă conduceți afacerea?

Valentin Andronache, director general SYS-COM: Sunt din București, am 34 de ani, am terminat în anul 2005 Facultatea de electronică și telecomunicații din Universitatea Politehnică București. După terminarea facultății cu profil tehnic, m-am specializat în management de proiect, apoi am făcut cursuri de specializare în management performant, management financiar, managementul resurselor umane, managementul relațiilor cu clienții. Aproximativ doi ani am încercat să mă specializez în această zonă și acum încerc să aplic un management cât mai eficient și în organizație și în relația cu cei din jur, pentru că în opinia mea totul ține de modul în care noi reușim să gestionăm anumite situații.

Obiectivul meu este acela de a îmbina în mod corespunzător competențele deosebite ale inginerilor români cu principiile unui management performant orientat către rezultate.

Încerc să mențin un spirit cât mai practic și pragmatic orientat către rezultat.

Recrutăm în permanență cele mai bune resurse umane precum: tehnician electrotehnist, inginer proiectant, inginer software, inginer automatist, inginer SCADA.

Singurele criterii de selecție sau avansare în cadrul organizației sunt strict cele legate de abilitățile profesionale, spiritul practic și adaptarea la modul de lucru eficient orientat către performanță.

ecologicAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări