Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 ROMENVIROTEC - 2015, ultimul târg de mediu de la Romexpo? - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

ROMENVIROTEC - 2015, ultimul târg de mediu de la Romexpo?

10 May 2015 - 12:34 PM Afaceri & Finanţări

Romenvirotec 2015Romenvirotec 2015, târgul internațional de mediu de la București, a fost anul acesta o rușine pentru tot ceea ce a fost odată acest eveniment. Pentru prima dată nici nu a mai avut loc o deschidere oficială a expoziției în prezența ministrului Mediului sau al vreunui secretar de stat de la acest minister.

În acest an târgul de mediu Romenvirotec a ocupat o mică parte dintr-un singur pavilion. S-au dus timpurile când expozanții veneau din toată lumea la București pentru a-și promova produsele, în care conferințele pe teme de mediu se țineau lanț, în care oficialii vizitau standurile, schimbau cărți de vizită  și apreciau produsele, când la București se încheiau afaceri pe termen lung, când se cumpărau utilaje și instalații scumpe.

Anul acesta firmele străine au lipsit aproape cu desăvârșire, iar standurile principale au fost ocupate de Ministerul Mediului, de Primăria Capitalei, de ONG-uri și de câteva firme intrate în faliment. Față de anii trecuți, au lipsit firmele mari din România care erau sufletul Romenvirotec-ului, Setcar Brăila, Unirecycling, Rematholding, Green Group, Environ, Terra și mulți alții.

Romenvirotec 2015 a fost un târg de mediu trist, fără expozanți, fără oficialități și fără vizitatori, iar impresia generală este că acesta a fost și ultimul târg de mediu organizat la Romexpo.

Măturătoare electricăÎn toată această imagine dezolantă ne-am oprit la singurul stand care a meritat după părerea noastră a fi menționat ca prezență la Romenvirotec 2015, standul societății Grădinariu.

Firma este specializată în importul și producția de utilaje ecologice folosite în managementul deșeurilor.

Adina Chiriță, directorul comercial al societății, ne-a prezentat noutățile pe care firma Grădinariu le-a expus la acest eveniment.

„Anul acesta suntem prezenţi în cadrul expoziţiei internaţionale pentru tehnologii şi echipamente pentru protecţia mediului Romenvirotec cu un stand de 80 mp, unde am adus produse prietenoase cu mediul înconjurător. Vedeta expoziţiei din acest an este o măturătoare electrică care este fabricată în Statele Unite ale Americii şi care este pentru prima dată expusă în România. De asemenea, mai avem expus un aspirator stradal tot electric, marca Glutton fabricat în Belgia şi care poate fi uilizat în parcuri, pe alei, pe străzii înguste, în gări şi aerogări, şi o sărăriţa electrică.

Acest ultim produs este un utilaj care protejează mediul înconjurător, nu poluează şi prin utilizarea acestuia se face o economie considerabilă la consumul de carburant.

Agenţii economici pe care noi i-am contactat au fost foarte interesaţi de aceste produse datorită faptului că prin utilizarea lor, a aspiratorului, a măturătoarei și a sărăriţei electrice, se elimină posibilitatea furtului de benzină şi motorină, care se ştie că la noi în ţară este destul de mare. Un alt produs căutat este şi containerul îngropat care are două mărimi standard, mic şi mare şi de care multe primării s-au arătat a fi interesate, ca și de pubele ecologice, realizate în proporție de 100% din trestie de zahăr.

După cum se observă noua generaţie de astfel de produse este electrică, ele contribuind la  protejarea mediul înconjurător. Încă din prima zi am avut comenzi din partea operatorilor de salubritate din Iaşi, din Sibiu și din alte orașe pentru utilaje și pentru containere“, ne-a spus Adina Chiriță.

ecologicAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări