Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 ROMCARBON SA investește 6,5 milioane de euro în producția de ambalaje rPET și în reciclarea materialelor plastice - Afaceri & Finanţări | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Afaceri & Finanţări

ROMCARBON SA investește 6,5 milioane de euro în producția de ambalaje rPET și în reciclarea materialelor plastice

02 July 2014 - 03:29 PM Afaceri & Finanţări

Investiţii la Romcarbon SARomcarbon, unul dintre cei mai mari jucători din domeniul reciclării materialelor plastice, va implementa până la finalul anului 2014 două proiecte de investiții în tehnologii de ultimă oră în domeniul producției de tăvițe termoformate destinate uzului alimentar și în domeniul reciclării materialelor plastice.

Investiția totală este de 6,5 milioane de euro și se adau-gă celor 8,5 milioane de euro pe care compania i-a investit în 2012 într-o nouă fabrică de compound-uri din materiale plastice virgine și regenerate.

O parte a investiției, respectiv  4 milioane de euro va fi folosită într-o linie de sortare, spălare și prelucrare a deșeurilor de materiale plastice, în special polipropilenă și polietilenă. După sortare și spălare, materialele vor fi procesate cu ajutorul unei linii de extrudare de înaltă tehnologie, în vederea obținerii de materiale plastice de inginerie.  Vor fi procesate atât deșeuri industriale, cât și post-consum, reducându-se astfel cantitatea de deșeuri care ajunge la incinerare.

„Prin dezvoltarea acestei noi linii de sortare Romcarbon sprijină îndeplinirea țintelor impuse de Directivele Europene în ceea ce privește reciclarea. Amprenta de carbon va fi redusă cu 1 - 3 tone pentru fiecare tonă de materie primă virgină pe care o vom înlocui. Viziunea Romcarbon este să devină cel mai mare procesator de deșeuri de materiale plastice și producător de materii prime secundare de inginerie și compound-uri reciclate din sud-estul Europei. În urma investiției în noile linii de sortare, spălare și regranulare, în Romcarbon se vor putea prelucra peste 30.000 tone anual“, a declarat Radu Andrei, director general Romcarbon SA.

Cea de-a doua investiție este legată indirect tot de reciclare, deoarece în urma achiziției liniei de producere a tăvițelor și caserolelor din rPET se va utiliza materie primă reciclată (rPET sau fulgi) provenită din reciclarea ambalajelor PET, furnizată de Greenfiber Internațional SA, lider de piață în Europa. Tehnologia achiziționată va permite creșterea gamei de produse pe care Romcarbon o are deja în portofoliu - ambalaje/caserole și tăvițe din polistiren expandat standard și absorbante pentru ambalarea cărnii și preparatelor din carne, atât în forma proaspătă, cât și congelată, ambalarea peștelui, ambalarea fructelor și legumelor, ambalarea produselor de panificație, dar și cu destinația catering.

„Având o valoare estimată la aproximativ 2,5 milioane de euro, investiția care va fi pusă în funcțiune înainte de finalul anului 2014 va fi destinată producției de tăvițe multistrat, dar și producției de tăvițe destinate ambalării în atmosfera modificată, oferind în acest mod pieței o alternativă mai ieftină și mai bună la ambalajele existente din polipropilenă. În urma acestei investiții sectorul de tăvițe rPET va avea o capacitate anuală de 8.000 tone. Dar luând în considerare că întreaga cerere de pe piață în România este de numai 5.000 de to- ne/an, luăm în considerare ca diferența să fie orientată, în mare parte, spre export“, a declarat a declarat Radu Andrei, director general Romcarbon SA.

Cele două investiții vor fi făcute din surse proprii, aproximativ 2,25 milioane de euro, precum și cu ajutorul unor credite de investiții.

ecologicAlte articole in rubrica Afaceri & Finanţări