Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Cooperarea din cadrul Granturilor SEE și norvegiene împlineşte 10 ani - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Cooperarea din cadrul Granturilor SEE și norvegiene împlineşte 10 ani

06 July 2017 - 09:53 AM Actualitate

Granturile SSE - 10 ani (foto: Agerpres)Granturile SEE și norvegiene sprijină dezvoltarea socială și economică a României, precum și cooperarea dintre România și Norvegia, Islanda și Liechtenstein încă din anul 2007. Anul acesta se marchează cea de-a zecea aniversare a Granturilor SEE și norvegiene în România.

În acești 10 ani, peste 800 de proiecte au fost finalizate cu succes în cadrul Granturilor SEE și norvegiene, în domenii precum sprijinirea afacerilor ecologice, cercetare, justiție și afaceri interne, incluziune socială și reducerea sărăciei.

Ca mărime a investiției, România este cel de-al doilea stat beneficiar. În total, din 2007 până în 2021, România va beneficia de 906 milioane euro fonduri externe nerambursabile. În acord cu prioritățile României și ale statelor donatoare, Granturile SEE și norvegiene în 2014-2021 vizează domenii ca: dezvoltarea afacerilor, cercetare, sănătate publică, dezvoltare locală și reducerea sărăciei, dar și energie regenerabilă, mediu, antreprenoriat cultural, societate civilă, justiție și afaceri interne.

Granturile SEE și norvegiene reprezintă contribuția Regatului Norvegiei, a Islandei și a Principatului Liechtenstein la reducerea disparităților economice și sociale în Spațiul Economic European.

ecologicAlte articole in rubrica Actualitate