Warning: opendir(/home/reco4828/public_html/_public/content/coperti/) [function.opendir]: failed to open dir: No such file or directory in /home2/reco4828/arhiva.ecologic.rec.ro/application/controllers/Coperta.php on line 24
 Adina Vălean este preşedinta Comisiei pentru Mediu din Parlamentul European - Actualitate | Ecologic
Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Cititi politica cookies.

Actualitate

Adina Vălean este preşedinta Comisiei pentru Mediu din Parlamentul European

09 February 2017 - 02:59 PM Actualitate

Adina Vălean a fost aleasă în data de 23 ianuarie, în funcţia de președinte al Comisiei parlamentare pentru Mediu, Sănătate publică și Siguranță alimentară (ENVI). Daciana Sârbu și-a păstrat poziția de vice-președinte al acestei comisiii. Este pentru prima dată când un europarlamentar român ocupă poziția de președinte al unei comisii parlamentare.

“Încrederea colegilor mei din Comisia ENVI exprimată prin votul de astăzi mă onorează și, în același timp, mă responsabilizează pentru numeroasele dosare importante de legislație din cea de-a doua jumătate a acestui mandat. Îmi doresc să avem o colaborare excelentă cu celelalte partide politice din Parlament pentru a promova legi esențiale pentru sănătatea și siguranța cetățenilor europeni. Sănătatea publică, protecția mediului și siguranța alimentară sunt domenii de o importanță vitală pentru indivizi și comunități și, cu cât mai sigure, cu atât mai bun va fi viitorul acestora. Voi continua să reprezint și să mă lupt pentru interesul României și din această nouă poziție”, a declarat europarlamentarul PNL.

Adina Ioana Vălean este membru al Parlamentului European din 2007. În perioada 2014-2017, a fost vicepreședinte al Parlamentului European, din partea grupului PPE, cu atribuții în domeniul Tehnologiei Informației și Comunicării.

În prezent, este și membră a Delegației pentru relațiile cu Statele Unite ale Americii. Este, de asemenea, membru supleant în Comisia pentru Comerț Internațional. Anterior, a făcut parte din Comisia pentru Industrie, Cercetare și Energie. Este unul dintre cei mai influenți eurodeputați, fiind desemnată în Raportul VoteWatch.eu din 2011 cel mai puternic europarlamentar.Alte articole in rubrica Actualitate